AUTODOC Shop AUTODOC Partners AUTODOC Club Nou AUTODOC Ads
Favorite

Reguli de cumpărare și vânzare în siguranță

Informații generale

Doriți să cumpărați sau să vindeți produse sau servicii auto?

Cu AUTODOC ADS este ușor!

Contactați direct vânzătorul sau cumpărătorul și încheiați tranzacții pe site-ul nostru, complet gratuit.

Vă rugăm să rețineți că, AUTODOC ADS nu vă solicită niciodată datele personale și nu este implicat în facturare și plată. Cumpărătorul și vânzătorul convin între ei asupra tututor condițiilor tranzacției.

Cum să vindeți în siguranță

 • Descrieți starea reală a produsului, pe care doriți să-l vindeți. Astfel, veți evita orice reclamație din partea cumpărătorului.

 • Dacă este posibil, stabiliți o întîlnire personală pentru realizarea tranzacției.

 • În cazul în care, cumpărătorul dvs. este dintr-un alt oraș sau altă regiune, este rezonabil să solicitați, cel puțin o plata parțială în avans, înainte de a expedierea produsului dvs.

 • Utilizați un serviciu de livrare a coletelor sau de curierat, pentru expedierea produsului dvs. Asigurați-vă că l-ați ambalat corect și ați indicat corect datele destinatarului.

 • Dacă cumpărătorul potențial este dintr-o altă țară, este mai bine să renunțați la tranzacție.

 • Atunci când cumpărați sau vindeți online, este recomandabil să acordați preferință sistemelor de plăți, care asigură securitatea tranzacțiilor și oferă o garanție de rambursare, în caz de fraudă.

 • Pentru evitarea cazurilor de escrocherie, nu trebuie să dezvăluiți niciodată: datele cardului dvs. de credit sau de debit, parolele de la serviciile bancare mobile sau cele online, ori alte informații, pe care băncile sau sistemele de plăți vi le expediază prin e-mail.

 • Nu arătați niciodată cumpărătorului copii ale documentelor, care conțin datele dvs. personale; nu dezvăluiți adresa domiciliului dvs. sau alte informații confidențiale, care ar putea fi utilizate de escroci.

Cum să cumpărați în siguranță

 • Dacă este posibil, cumpărați de la vânzătorii locali - aceasta vă oferă posibilitarea să examinați personal produsul și să verificați, dacă acesta este în stare funcțională.

 • În cazul în care, găsiți produsul de care aveți nevoie într-un alt oraș, nu achitați prețul integral al acestuia, înainte de livrare.

 • Acordați atenție costului produsului. Dacă acesta este într-o stare bună, prețul nu trebuie să fie semnificativ mai mic, decât media de piață.

 • Numărul de telefon al vânzătorului ar trebui să corespundă țării în care locuiți. În caz contrar, este mai bine să vă abțineți de la cumpărare.

 • Nu comunicați niciodată vânzătorului: data expirării cardului dvs. de credit sau de debit, codul CVC/CVV, parolele de la serviciile bancare mobile sau cele online, ori alte informații, pe care băncile sau sistemele de plăți vi le expediază prin e-mail.

 • Fiți prudent, atunci cînd accesați link-urile spre site-urile externe. Acestea pot fi utilizate de escroci, pentru a fura datele cardului dvs. de credit sau de debit.

Sfaturi utile de securitate

Dacă suspectați că, un anumit vânzător ar putea fi un escroc, vă rugăm să informați despre acest fapt echipa noastră suport clienți, printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail de mai jos.

În mod alternativ, puteți utiliza butonul "Raportați acest anunț publicitar".

Veți găsi butonul dat, în partea stângă a anunțului respectiv, sub datele de contact ale vânzătorului.

Dacă suspiciunile dvs. se dovedesc a fi corecte, vom bloca vânzătorul și vom ascunde toate anunțurile publicitare ale acestuia.

Ajutați-ne să facem, ca această platformă să fie un spațiu, cu adevărat, sigur!

Contactați echipa noastră suport clienți

Pentru a raporta un anunț publicitar, este necesar să expediați un e-mail la help@anunturi.autodoc24.ro. Vă rugăm să includeți în mesajul dvs. un link spre anunțul suspect, sau datele vânzătorului care l-a postat, precum și o descriere succintă a motivului reclamației dvs.

Vă rugăm să includeți o descriere succintă a motivului reclamației dumneavoastră.